برای دیدن محتوای سایت روی دکمه دسته بندی کلیک بفرمایید
دانش آموز بتواندنکات تدریس فصل نهم علوم اول، زمین خانه خاکی ما
اهداف درس نهم علوم
۱ با بررسی محیط اطراف بعضی از جاهایی که در آن جاها خاک یافت میشود و نیز برخی از موارد استفاده را نام ببرند
با بررسی و مطالعه ی محیط اطراف خود جاهایی که خاک به فراوانی یافت میشود و موارد استفاده خاک را با مشارکت یکدیگر فهرست کنند خاک های مختلف را با هم مقایسه و تفاوتهای اشکار آنها را مشخص کنند با ارزش ،خاک تفاوت خاک و استفاده های خاک آشنا شوند.
آنچه در درس نهم علوم معلم باید بداند
خاک از نظر تامین غذای جانوران و انسانها اهمیت و ارزش بسیاری دارد خاک از مواد عالی و غیر آلی تشکیل شده است که برروی سنگ قرار گرفته و شامل ،هوا ،آب موجودات زنده مواد آلی و عناصر معدنی است و گیاه میتواند بر روی آن ادامه حیات دهد. ماهیت خاک از روی موقعیت اقلیمی پستی بلندی و وضعیت آب شناسی ،آن تعیین شده و توسط انسان برای رویاندن گیاه استفاده می شود.
همانطور که بشر برای بقای خود به خاک متکی است دوام و تکامل خاک نیز تا حد زیادی بر سالم و زیبا ساختن محیط زیست بستگی دارد منبع اصلی که احتياجات خوراکی و پوشاکی ما را تشکیل میدهند بدون خاک امکان پذیر نیست.
اجزای اصلی خاک مواد معدنی مواد آلی آب و هوا
است.
تشکیل خاک خاک ابتدا به کندی به صورت سنگ تشکیل میشود و بعد براثر فرسایش در نزدیکی سطح زمین به صورت ذرات ریزی در می آید مواد آلی هم با مواد غیرآلی ذرات ،سنگ، مواد معدنی (آب مخلوط می شود تا خاک تشکیل میشود.
ترکیب خاکها در همه جای زمین یکسان نیست خاک کوهستان کم عمق و پر از سنگ است. در خاک جنگل درختان در آن به خوبی رشد می کنند. خاک علفزار حاصلخیز است خاک بیابان به علت داشتن املاح غنی تر از سایر خاک هاست اما رطوبت کم دارد و مانع رویش گیاه فراوان میشود.